W
I
Ę
C
E
J

«

N
E
W
S
Ó
W
Recenzja albumu "St. Anger"
dodane 09.11.2017 22:40:18 przez: Elvis-Król
wyświetleń: 575
Pewien Pan Tomasz postanowił po 14 latach zrecenzować krótko i treściwie ósmy album zespołu Metallica.



Zostawcie ślad po sobie i napiszcie komentarz czy zgadzacie się z recenzją!

Elvis-Król

Waszym zdaniem
komentarzy: 6
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
Elvis-Król
11.11.2017 23:20:17
O  IP: 31.182.52.156
the_Rock

Nawet STA przegrywa z Jasonem, chłopak to jednak ma siłę przebicia. Większą chyba nawet niż Lars :D
Vamike
11.11.2017 02:58:40
O  IP: 83.31.145.10
Najlepsza płyta MEtallici i tyle...To że nie graja jej prawie wcale albo wcale na koncertach jest tego najlepszym dowodem,..
Marios
10.11.2017 15:47:33
O  IP: 178.235.43.134
No i to jest opinia! Można polemizować do woli.

Jedyne, do czego się odniosę to fakty, które zostały tutaj przeinaczone. Konkretnie dwa:

1) kolejny [członek zespołu] zaraz po rozwodzie - nie bardzo wiem, o kogo chodzi. James cały czas z Franceską, Kirk z Lani, a Lars ze Skylar będą w separacji dopiero w 2004 roku i w 2006 skończy się to rozwodem.

2) Tekst do St. Anger - od takiego frontmana jak James Hetfield... - autor winien mieć świadomość, że teksty powstawały we współpracy z Kirkiem, Larsem. Nawet Phil Towle próbował dorzucać własne pomysły na teksty (np. przy Shadows of the Cross).

the_Rock
10.11.2017 13:43:52
O  IP: 165.225.80.100
Chcesz odciągnąć wszystkich od toczącej się kłótni o Newsteda w innym poście? Sprytne.

Daj tytuł "St.Anger najlepszym metalowym albumem XXI wieku" i wszyscy przeniosą dyskusję własnie tutaj ;)

Elvis-Król
10.11.2017 12:26:25
O  IP: 80.211.250.154
the_Rock

Gdybym był to ja lub nawet jakiś mój znajomy (ale czy ja mam znajomych? :D) to bym o tym wspomniał w komentarzu. Świeże znalezisko YouTube'owe tak jak wtedy z tym wykonaniem Ćmy przez tych uczniów.

Poza tym, gdybym się pokusił o recenzję, to raczej bym to zrobił za pomocą czcionki zamiast słów.

Wrzuciłem, bo to dość kontrowersyjny okres i album, oraz krótka recenzja po tylu latach. Więc kto wie czy jak zajrzę tu wieczorem nie będzie stu komentarzy. Muszę w końcu dbać o te "miliony" na koncie Overkilla :D
the_Rock
10.11.2017 09:57:58
O  IP: 78.8.91.205
Nie mogę się zgodzić z herezją typu "werbel świetnie komponuje się z gitarami", "Lars wykonał świetną robotę", "riffy brzmą fenomenalnie".

Racja co do słabych tekstów, zbędnego rozciągania utworów i braku solówek.


Ten cały Tomek ( to Ty Elvisie, czy jakiś znajomy?), powinien nagrywać filmiki po porannej kawie, a nie przed, bo trochę przynudza brakiem energii i wyraźnym czytaniem z kartki. W szybkiej recenzji wstawki muzyczne powinny być krótsze. Całość śmiało zmiesciłaby się w 3 minutach (Ha! ten sam błąd montażowy, co na St.Anger)


OVERKILL.pl © 2000 - 2017
KOD: Marcin Nowak