Niech Metallica zagra dla nas coś pierwszy raz - facebook

Metallica znowu w Polsce, razem ze Slayerem, Megadeth, Anthraksem i Mastodonem!

Re: Niespodzianka dla Metalliki - bardziej realistycznie...

Postprzez Maktare » Wt, 9 mar 2010, 23:32

Widzę, że koncert życzeń na razie się skończył, ale odradzam jego wznawianie. Escape rzeczywiście trochę nietrafiony, ale niech Maciek dalej zadecyduje co z tym fantem, skoro to jego pomysł.

Dziękuje misiaczku, że mnie wyręczyłeś upominając ich przede mną :* A jeśli to ma być firmowane marką "overkill.pl" to nie tylko Maciek będzie o tym decydował - Rev

:* - Mak
Obrazek
Maktare
Phantom Lord

Numer FK: 0
Numer MetClubu: 0

Postprzez Amat3uR » Śr, 10 mar 2010, 18:08

Uważam, że jakiekolwiek prośby i żądania to bzdura. Ja to widzę po prostu jako coś zmontowane o tak: http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc, tylko że zamiast beki ze śmiechu swojego poprzednika po prostu każdy by powiedział coś od siebie. Jak podpisy na fladze w Chorzowie. "Hi, this is Maciek, and I just want to tell you, that your music is a huge inspiration for me, can't wait to see you in Warsaw" i tego typu wrzuty i koniec. Kto chce poprosić o jakiś kawałek, to poprosi - te parę sekund każdy będzie miał do swojej dyspozycji.
Amat3uR
Phantom Lord

Numer FK: 19
Numer MetClubu: 844174

Postprzez bass_master » Śr, 10 mar 2010, 18:16

Mysle ze pomysl dobry. link do jakeigos ogolnego kanalu albo filmikow mozna by ppodac mailem do mana gmentu metallici ;) a co do kawalka to struggle albo the god :D
"TAKE A LOOK TO THE SKY JUST BEFORE YOU DIE"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
bass_master
Some Kind of Monster

Numer FK: 469

Postprzez Rev » Śr, 10 mar 2010, 18:19

Kurwa wasza zajebana mać... Czy wreszcie wbijecie sobie do łba, że tematy z koncertami życzeń są przez nas namiętnie usuwane nie bez powodu? Od tej pory będę napierdalał ostrzeżenia na lewo i prawo za takie coś i nie będę patrzył kto, po co i dlaczego.
I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Obrazek
Rev
Phantom Lord

Numer FK: 507

Postprzez Kozik94 » Cz, 11 mar 2010, 19:15

To zaproponujcie jakiś kanał gdzie wrzucimy filmiki na Youtube i gitara.
Tak w ogóle to zajebisty pomysł:D
Kozik94
Invisible Kid

Postprzez Wielebny Jedi » Pt, 12 mar 2010, 09:32

pomysł całkiem ładny, lepiej brzmi akcja z takimi jakimiś pozdrowieniami niż cyckaniem się o kawałek. zanim zabierzecie się za wrzucanie filmików na youtube'a, trzeba pomyśleć nad nazwą akcji, która równocześnie byłaby nazwą konta na YT. PolandLovesMetallica nie jest szczególnie szałowe, ale też tak całkiem chujowo nie brzmi, i takiego konta nie ma na YT.

ponadto, by trzeba znaleźć osobę, która umiałaby zrobić z tego ATRAKCYJNY montaż. ja premiera znam chyba za słabo jeszcze, żeby się czegoś takiego podjąć ;)
Wielebny Jedi
Phantom Lord

Postprzez Stiffler » Pt, 12 mar 2010, 11:43

pomysł ogólnie genialny. Wreszcie chlopaki dostaną filmiki z pozdrowieniami i podziękowaniami za ich muzykę a nie jakieś wiecznie smęcone prośby... :)
Obrazek
Stiffler
Frantic

Numer FK: 488
Numer MetClubu: 847832

Postprzez Maktare » Pt, 12 mar 2010, 13:11

[joke]I w tle tego filmiku będzie można podłożyć audio numeru, który chcemy żeby zagrali. Taki przekazik podprogowy ;)[/joke]
Obrazek
Maktare
Phantom Lord

Postprzez Svenson » Pt, 12 mar 2010, 21:53

A ile minut chcemy żeby klip trwał i ile sekund dostanie osoba na wypowiedź ? Bo np. jak by trwał 5 minut to 30 osób się zmieści z 10 sekundowymi wypowiedziami.

Czy na filmiku można być w glanach ? ?
Obrazek
Svenson
Harvester Of Sorrow

Numer FK: 487

Postprzez mery903 » Pt, 12 mar 2010, 23:35

zagadam z osoba ktora mogla by sie podjac zlepienia calosci w jednosc:>w srode dam cynk najpozniej
SAD BUT TRUE!!

Obrazek
mery903
Metal Militia

Numer FK: 510

Postprzez Wielebny Jedi » So, 13 mar 2010, 12:23

Svenson napisał(a):A ile minut chcemy żeby klip trwał i ile sekund dostanie osoba na wypowiedź ? Bo np. jak by trwał 5 minut to 30 osób się zmieści z 10 sekundowymi wypowiedziami.

filmik nie może wyglądać w ten sposób, że jest koncert życzeń od każdego po 10 s, tylko raczej by trzeba mieszać kilkusekundowe klipy, może nawet od niektórych po 2 słowa jedynie itd, w przeciwnym wypadku to wyjdą trochę pozdrowienia dla cioci.

i myślę też, że nie powinno być żadnych ograniczeń co do formy - jeśli ktoś będzie chciał powiedzieć, dlaczego tak bardzo kocha ten zespół - spoko, jak kto inny będzie chciał coś zaśpiewać czy pokazać cycki albo pochwalić się tatuażem związanym z Metalliką - też fajnie. a najlepiej jak zrobi to wszystko na raz, bo im więcej materiału, tym lepiej, łatwiej coś sensownego wtedy skleić.
Wielebny Jedi
Phantom Lord

Postprzez Rulon » So, 13 mar 2010, 15:27

można też wkleić jakieś fotki z tras pokonywanych przez nas jadąc na koncert (np Didymos zrobił całą galerię na Lipsk, wiele osób odwiedza kraje za nimi), zrobić coś takiego że np ktoś mówi "jeździmy za Wami (zdjęcia, filmik cokolwiek) , jesteście częścią naszego życia (fotki or filmiki tatuaży) , dzięki Wam spełniliśmy marzenia (filmik z koncertu Alcoholiki i Mikotalliki ) , dzięki Wam jesteśmy rodziną ( zdjęcie grupowe overkilla ) więc skoro tyle dla nas zrobiliście to zagrajcie kurwa "the God that failed" :P
Rulon on Tour :
Metallica :
Chorzów 2004', Wiedeń 2007', Chorzów 2008' ,Praga 2008', Berlin 2008', Lipsk 2009', Budapeszt 2010' , Warszawa 2010', Grodków 2010 :D
Rulon
Metal Militia

Numer FK: 459
Numer MetClubu: 846740

Postprzez kabanos » So, 13 mar 2010, 15:30

Pomysł Rulona jest świetny. Końcówka miażdży, ale ogółem to koncepcja dobra :D
kabanos
King Nothing

Postprzez Maciek P » So, 13 mar 2010, 16:05

Ho ho, widzę że temat się rozwinął, a ja nieopatrznie zniknąłem z forum na moment ;) Co do Escape to wiem że oni tego nie lubią, ale właśnie dlatego ten kawałek mi przyszedł do głowy ;) Ale po namyśle stwierdzam, że może i faktycznie to przesada. Proponuję zatem wyjście następujące. Skoro robimy motyw z filmikami, to powiedzmy, że ja zrobię pierwszy jako pomysłodawca, a kolejne osoby będą się dołączały w odpowiedzi. Jak tych odpowiedzi się trochę uzbiera, trzeba jakoś zadbać aby link do filmików dotarł do panów z Metalliki (trza będzie rzucać linkami na metclubie etc) a także do szerokiego grona słuchaczy na świecie - bo przecież na ten koncert przyjadą również ludzie z zagranicy.
Proponuję również opcję z filmikiem który zaproponował Rulon. Z tym że - uważam że to nie może być dłuższe niż powiedzmy półtora minuty!! Ale zastrzegam sobie - ja jestem lektorem kurwa!!! Tylko niechaj ktoś zmontuje filmik bo ja nie umiem. Amator?

Co do kawałków - upieram się przy tym aby było to coś NIGDY nie grane -czy np The God That Failed odpada. Myślę, że w tym pierwszym filmiku, w którym będę gadał jako tło niechaj leci kilka takich kawałków (zrobi się miksa). A ja na końcu coś tam powiem że propozycje właśnie usłyszeliście :) Postaram się to zrobić na tyle luzacko aby nie było to odczytane że my coś komuś każemy.

A teraz proponuję burzę muzgów na temat tytułu filmiku. "Play Special" jest pierwsza propozycją.
Katowice 96, Warszawa 99, Berlin 99 (SM), Chorzów 04, Amsterdam 04, Berlin 06, Arnhem 06, Chorzów 08, Pinkpop 08, Berlin 08, Warszawa 10

http://www.okolicznosciowy.ownlog.com

http://www.mikotallica.pl

Obrazek
Obrazek
Maciek P
Phantom Lord

Numer FK: 361
Numer MetClubu: 848777

Postprzez Krzysiekk09 » So, 13 mar 2010, 16:21

dobry pomysł, tylko ja bym dał inny tytuł, bo "Play Special" jakoś tak od razu determinuje, że chodzi nam o jakiś kawałek, a nie o to, żeby podziękować itp..
Obrazek
Krzysiekk09
Harvester Of Sorrow

Postprzez Maktare » So, 13 mar 2010, 17:14

Jak idziemy w filmik "od fanów, przez fanów" to moim skromnym zdaniem zostaje tylko opcja sklecenia jednego większego (1,5 minuty to za krótko, ale z drugiej strony 3 minuty to maks). Jak będziemy bawić się w video odpowiedzi do video odpowiedzi do video odpowiedzi... to gówno z tego może wyjść. Najlepiej jak ktoś to z głową zmontuje w jedną, w miarę spójną całość, niech wszystko będzie w jednym miejscu, bo inaczej może to zwyczajnie do zespołu nie dotrzeć w takiej formie jak byśmy sobie życzyli. I wówczas dupa blada.

Dlatego już teraz potrzebna jest osoba, która podejmie się montażu, i to do niej powinny trafiać "cząstkowe" filmiki. Ona potem to poskłada i udostępni na specjalnym kanale YouTube. I z tak przygotowanym materiałem, sądzę, że można uderzać do zespołu. Oczywiście wcześniej trzeba nagłośnić akcję, ale to jak już ustali się szczegóły.

PS. lektor? po co?
Obrazek
Maktare
Phantom Lord

Postprzez Maciek P » So, 13 mar 2010, 22:57

No właśnie mi chodzi o ideę odpowiedzi do odpowiedzi. Jest pierwszy filmik ogólny, który wygląda na dwa sposoby
1. Maciek pierdoli o tym jacy oni są fajni i wspomina o kawałkach
2. Leci filmik taki jak Rulon zaproponował w którym lektor mówi a obrazki się zmieniają ( w pierwszym jest tylko ryj lektora).

No i rozwija sie akcja internetowa, ludzie odpowiadają, jest milion filmików, pisze o tym onet i jest git... ;)

Bo taki jeden filmik wysłany do zespołu jest takim banałem że oni nawet go nie odpalą. Tutaj chodzi o akcję internetową która musi się jakby rozkręcić sama (oczywiście przy naszej pomocy bo wysyłamy gdzie się da link do filmiku). Może się udać - albo nie. Ale spróbowac warto.
Katowice 96, Warszawa 99, Berlin 99 (SM), Chorzów 04, Amsterdam 04, Berlin 06, Arnhem 06, Chorzów 08, Pinkpop 08, Berlin 08, Warszawa 10

Obrazek
Obrazek
Maciek P
Phantom Lord

Postprzez Maktare » So, 13 mar 2010, 23:50

Przy czym akcję z opcji pierwszej jebane złośliwce (a tych też nie braknie) moga w prosty sposób zabić. Nie będę pisał dokładnie jak, bo to jest tak oczywiste, że może wydawać się zbyt proste. Ale jeśli nie zabiją to mogą skutecznie ją utrudnić w taki sposób, że do zespołu nie dotrze to co byśmy chcieli. Sama idea jest git, ale obawiam się, że mimo sukcesu całej akcji wszystko może strzelić przysłowiowych chuj z przyczyn od nas niezależnych.

Co do lektora to nie doczytałem posta kolegi Rulą :mrgreen: To też jest fajne, ale jak tam będą same statyczne obrazki to efekt będzie trochę słaby. Może zatem połączyć te dwa pomysły?
Obrazek
Maktare
Phantom Lord

Postprzez Rulon » N, 14 mar 2010, 01:27

może po prostu to nagramy jakoś profesjonalnie,zebrać ludzi z Tatuażami, Sasimów,Maćków takie bardziej filmowe wstawki typu siedzi alcoholica/mikotallica i ktoś mówi "dzięki Wam spełniliśmy marzenia i przejście na nagrania kilkusekundowe z wykonaniem koncertowym naszych chłopaków, potem tekst typu "i dobrze wiecie że jesteśmy szaleni i lubimy wam to pokazywać " - tutaj jakieś zdjęcia bądz nagrania z przygotowania do akcji z Flagą przed koncertem " ale to ciągle mało...nie damy Wam o sobie zapomnieć"

szkurwa sie rozreżyserowałem :mrgreen:
Rulon on Tour :
Metallica :
Chorzów 2004', Wiedeń 2007', Chorzów 2008' ,Praga 2008', Berlin 2008', Lipsk 2009', Budapeszt 2010' , Warszawa 2010', Grodków 2010 :D
Rulon
Metal Militia

Numer FK: 459
Numer MetClubu: 846740

Postprzez Maciek P » N, 14 mar 2010, 02:44

Okej, wysłałem linka z tego tematu do Kota. On jest profesjonalnym filmowcem (żyje z robienia filmów - od wesel do różnych eventów). A że niedługo będę we Wrocku to coś sie wykombinuje.

Ps. Co do kawałków to myślę nad Escape, Carpe Diem, Where The Wild, Thorn Within, Free Speech :), It's Electric....
Ps2. Co do odpowiedzi, to oczywiście Wy się spontanicznie dołączycie :)

Obrazek
Obrazek
Maciek P
Phantom Lord

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metallica w Polsce - czerwiec 2010